Новости

ОСНОВНА ШКОЛА „ИЛИЈА БИРЧАНИН“ СТАВЕ

РЕЧ ДИРЕКТОРА У ШКОЛСКОЈ 2014/2015. ГОДИНИ

Претходна школска 2013/2014. година била је веома успешна за нашу школу. То могу посведочити како добар успех наших ученика, тако и бројне награде на Општинским и Окружним такмичењима. Такође можемо истаћи да није било ни негативних оцена, па ни поправних испита. Надам се да ће се тако наставити и ове школске године.

Све планирано је и остварено без икаквих недостатака или кашњења, чак ни мајска поплава, није нас спречила да школску годину реализујемо успешно.

Приоритет ће нам и ове школске 2014/2015. године бити васпитно-обаразовни рад са нашим ученицима и постизање још бољих резултата, како у школи, тако и на такмичењима ван школе.

Трудићемо се и поново покушавати да добијемо донације за изградњу нове школске зграде у ИО Беомужевић и поправку кровног покривача на згради млађих разреда ИО Причевић. Без обзира што се број ученика из године у годину у поменутим издвојеним одељењима смањује, морамо обезбедити бар пристојне услове за одржавање наставе. Велики је проблем недостатак наставних средстава, јер велики део намењених средстава одлази на „крпљење“ преко пола века старих школских зграда.

Претходне школске године, нашу школу је похађало 153 ученика. Сада је у нашој школи је укупно 160 ученикa. У матичној школи је 101 ученик. Причевић има 47 ученика. Врагочаница пет ученика. Беомужевић шест ученика. Тупанци једног ученика. Мајиновић као издвојено одељење наше школе, нажалост, више не постоји.

Надам се да ће се број предшколаца наредних година повећавати.

Ученицима и наставницима наше школе желим успешну школску годину и добро здравље. Срећно!

Ставе,

15.09.2014. године

ДИРЕКТОР ШКОЛЕ